Vær med til at læse Bibelen på et år
Tillid til Bibelen er en del af Ordet og Israels DNA. Vi mener, at Bibelen er verdenshistoriens vigtigste bog, fordi verdenshistoriens eneste sande Gud åbenbarer sig for os mennesker igennem den.
Vi vil derfor gerne udfordre dig til at overveje, om du ikke – sammen med mange andre – skulle gå med i et projekt, der går ud på at læse hele Bibelen på et år – fra 1. marts.
Man bruger en læseplan, hvor der for hver af årets 12 måneder er afsat cirka 80-100 sider fra både Det Gamle og Det Nye Testamente. I juni skal du for eksempel læse Salme 40-60, Fjerde Mosebog, Mikas Bog, Nahums Bog, Habakkuks Bog, Sefanias’ Bog, Johannesevangeliet og Peters Andet Brev. Det svarer til cirka 95 sider.
Hvis du kunne tænke dig at være med til at læse Bibelen på et år fra 1. marts, så skriv en e-mail til kontor@ordetogisrael.dk. Så vil du og de øvrige tilmeldte af og til modtage en opmuntrende e-mail. Vi håber, at mange har lyst til at tage med rundt i alle Bibelens spændende afkroge.
Gode erfaringer
Birger Christensen har udarbejdet læseplanen til den menighed, han er en del af i Esbjerg, og for ham har den fungeret rigtig godt: » Jeg har aldrig været god til at sidde med et enkelt vers og fordybe mig i det. Det virker bedre at læse lange passager. Man får et godt bibeloverblik og man ser mange forskellige gennemgående temaer i hele bibelen.« Reaktionerne fra dem i Esbjerg, der er godt i gang med læseplanen, har været positive: »Jeg har hørt fra flere, der begejstret har sagt, at de får læst passager i Bibelen, som de ikke har læst i lang tid, eller som de aldrig har hørt om i missionshuset,« fortæller Birger.
En myte, at Bibelen er svær
Om læseplanens sværhedsgrad og omfang fortæller Birger, at det ikke er så slemt, som det kan lyde: »At skulle læse Bibelen på et år kan lyde sværere, end det er. Mange læser jo meget anden litteratur på arbejdet og i fritiden. Faktisk er Bibelen kun 1.100 sider. Det er tre sider pr. dag i gennemsnit over 365 dage. Jeg synes også det er lidt en myte, at Bibelen er svær at læse. Der er muligvis en del sider, som er kedelige. Vi forstår jo godt at Jesus gik på vandet. Vi forstår bare ikke hvordan han gjorde det. Og så er der selvfølgelig enkelte bøger og afsnit, som er meget svære at forstå.
En leverpostejsmad glemmer man hurtigt
Der er mange gode grunde til at læse i Bibelen. For Birgers vedkommende kan bibellæsningen sammenlignes med mad.
»Det er ligesom med mad. Man kan ikke altid huske, hvad menuen var for en uge siden. Leverpostej og pandestegte rodfrugter glemmer man jo hurtigt. Men man ved, man fik mad. For man lever jo stadig. Sådan er det også med Bibelen. Jeg behøver ikke at have en stor og forståelig Jesusoplevelse, hver eneste gang jeg læser i Bibelen. For Jesus er ét med hele sit ord – »Ordet blev kød«. Det gælder også i de vers, hvor jeg ikke meget tydeligt ser ham i det, jeg læser. Det gælder også de dage, hvor jeg tænker: »Hvad skal jeg lige bruge det til?« Også der får jeg bibelmad – også selvom det ikke smager som festmad. Og så er der heldigvis også festdagene. De måltider er vi selvfølgelig langt bedre til at huske.«